HISTÒRIA

A nosaltres ens agrada dir que és el festival d’estiu de la Garrotxa. I amb això volem dir que teniu assegurada la natura, la tranquil·litat i la bona gastronomia i, nosaltres hi posem la música. Hem fet una selecció musical molt eclèctica perquè sabem que no depèn de l’estil sinó del moment del dia, que us agradi més o menys un artista o una cançó.

Però el Planestiueja’t és molt més que això. Se celebra tots els dissabtes dels mesos de juliol i agost en indrets molt pintorescos que faran que escoltar la música que us agrada es converteixi en una experiència irrepetible.

En les anteriors edicions hem comptat amb artistes com Catarres, Pep Poblet, Adrià Puntí, Albert Pla, Manu Guix o Pedro Guerra. I per aquest 2019, les propostes han tingut en compte diferents públics i diferents estils però, això sí, amb un denominador comú, la qualitat.

Aquest volem que sigui l’any de consolidació del Planestiueja’t, el festival d’estiu de la Garrotxa i és per això que ens hem envoltat d’artistes amb una llarga trajectòria, artistes amb un futur prometedor i fundacions solidàries com la Fundació Albert Bosch que acabaran de donar sentit a tot el que estem fent.

ENTORN

Un concepte d’slow concerts com el que volem transmetre només podia ser-ho del tot si els llocs on es desenvolupava eren poc usuals, per això, els set concerts del Planestiueja’t transcorren en set emplaçaments amb encant, perquè visqueu una experiència musical i sensorial irrepetible.

A tot això cal sumar-hi l'entorn privilegiat de la Garrotxa, una comarca prepirinenca que significa terra aspra, trencada, de mala petja. Aquesta denominació li ve d'una particular orografia que li atorga un paisatge singular, amb un relleu muntanyós i amb uns magnífics paratges que compten amb gorgues, volcans i boscos fets de faigs. 

Un lloc on la calma i la natura impregnen cada racó i on la música es confon amb un meravellós paisatge.

ESPAIS

COM ARRIBAR

Les Planes d'Hostoles és un municipi situat a la vall d'Hostoles, format pel nucli urbà de les Planes, els pobles de Cogolls, les Encies i el llogaret de Sant Pere Sacosta.

 

Es poden distingir dos sectors ben diferenciats: a la riba dreta del Brugent s'aixeca abrupte el vessant de la serra del Puig del Moro, limitada pels penya-segats calcaris que, poc més enllà, configuren l'altiu cingle del Far; a la riba esquerra, per contra, el relleu muntanyenc és més esglaonat i amb valls més suaus com la vall de Cogolls, limitat a l'est per la serra de les Medes, contrafort meridional de la serra de Finestres. La capçalera de la vall d'Aiguavella o de Vallac, la vall del torrent del Clot de les Baynes i el llogaret de Les Encies també es troben dins el terme municipal.

 

Són destacables les esglésies de Santa Maria de les Encies, Sant Cristòfol de Cogolls, la de Sant Cristòfol de les Planes i la de Sant Pere Sacosta. El castell d'Hostoles i el castell de Puig-Alder són dos dels vestigis remences més importants de la zona.

GOOGLE MAPS

OFICINA DE TURISME

MAPES I LLOCS D'INTERÈS

PATROCINADORS

COL·LABORADORS

ORGANITZADOR

  • Facebook - Gris Círculo
  • Twitter - Gris Círculo
  • Instagram - Gris Círculo

© Panestiueja't 2019, Ajuntament de les Planes d'Hostoles